Tämä matka on vanha, syksyllä 2007, mutta päätin aloittaa sillä, koska se on uusperheemme ensimmäinen matka. Matkalla mukana puolisoni lisäksi oli silloin 5-vuotias poikani. Kuvia ao. kansiossa.

Kohteena oli Gran Canaria, Puerto Rico.

Matkojemme päätarkoitus on tähän päivään asti ollut nauttia merestä ja auringosta. Altaalla meidän perhettä ei nää, vaan lähinnä kartoitetaan kohteen rannat, kävellään ja katsellaan, pelataan palloa, heitellään frisbeetä jne. Yleensä matkabudjetti pidetään pienenä ja tehdään ruokaa itse paikallisista aineista.

Puerto Ricossa oltiin viikko ja majapaikkana oli muistaakseni parin tähden hotelli n. 900m päässä rantaa, nimeltään Corona Cedral. www.lomamatkat.fi näyttää edelleen myyvän tuohon hotelliin. Kaksi tähteä piti paikkansa ja kolikolla toimiva tv-jaksoi huvittaa  jonkin aikaa. Plussaa siitä, että joka aamu tuli tuoreet sämpylät oven ripaan ja henkilökunta oli ystävällinen. Hotelli on todella siis perustasoa ja siivouskin sitä samaa. 

Puerto Ricon ranta, joka mielestämme oli ihan sopivan kävelymatkan päässä hotellilta, on matala ja suojaisa, kuten esitteissäkin luvataan. Miinusta tuli meiltä siitä, että rannan ollessa pieni, ei siellä ole tilaa frisbeen heitolle ja pallolle. Useammallakin rannalla Kanarialla näkyy olevan näitä koskeva kieltomerkki, mutta tilanne arvioiden ollaan harvoin jouduttu peli lopettamaan kesken. Eli ollaan pelattu jos tilaa on.

Ilta-aikaan lähinnä käveltiin kylässä, pelattiin pelihalleissa ja huipennus oli tietysti Bungee-hyppy, jossa trampoliinin päällä pompitaan valjaissa jotka kiinnittyvät kuminauhoilla tukipylväisiin. Puerto Ricon linja-autoaseman lähellä, kohti ostoskeskusta mennessä on tällainen lasten huvittelupaikka, joka kannattaa kokeilla. Loistava unilääke lapsille ja erittäin mukava henkilökunta!

Puerto Ricosta pääsee mukavaa kävelyreittiä rantaa pitkin Playa Amadoreslle. Kävely sujuu hyvin myös rattaiden kanssa ja matkalla oli ainakin yksi näyttävä kallioravintola, jossa tietysti hinnat sen mukaiset. Meidän 5-vuotias käveli kyllä tuon matkan, pienillä avuilla, eli "pääsenkö korkeelle?" olkapäille matkustamaan  Amadores ranta on myös hyvin pieni ja ihmisten täyttämä. Rannalla on kuitenkin hyvät ja kohtuu hintaiset palvelut ravintoloineen jne. WC-maksu oli jotain 0,20-0,50€ ja siinä tais olla suihkut samassa. Aivan rantaravintolassa syötiin kohtuu hinnalla, tosin ruoka ei ollu kehumisen arvoista. Amadoreslla parasta on ihana valkea karkean tuntuinen hiekka, matala ranta ja turkoosin sininen vesi! Ja rantapäivän päätteeksi pääsee muutamalla eurolla taksilla takaisin Puerto Ricoon, jos ei jalat enää jaksa paluu matkaa.

Sitten toiseen suuntaan, eli Amadoresn sijaitessa Puerto Ricosta katsottuna Puerto Moganiin päin, niin lähdettiin Playa Del Inglesiin päin.

Arguineguin on turistien tiedossa markkinoistaan, joilla toki tuli käytyä, mutta siellä on myös pieni tummaa laavahiekkaa oleva ranta. Ei palveluita ja hiekka on iltapäivällä tosi kuumaa, mutta nyt on tilaa pallotella.

Puerto Ricon ja Arguineguin välissä on taas yksi pieni valkeahiekkainen matala ranta, Anfi Del Mar. Sinne pääsee bussilla ja vaikka kyseiseen paikkaan myydään jonkinlaisia lomaosakkeita, niin rannalle pääsee myös ilman maksua. Eli älä sorru kadulla Anfiin houkutteleviin ja kaiken maailman tutustumisetuihin vaan hyppää bussiin ja tsekkaa paikka itse! Sinallään jälleen kerran: ranta on pieni ja ihmisiä oli paljon, ja täällä myös frisbeestä tuli maininta. Mutta aurinko, ihana hiekka ja meressä kelluminen maistui tuollakin.

Playa Del Inglesissä riittää rantaa ja on tilaa, mutta on tosi tuulista joten ei frisbeetä siellä. Maspalomasissa hiekka lentää joten sekään ei ollu meidän mieleen. Inglesissä on kuitenkin ihan kiva tehdä rantalenkki vaikka kävellen koska rantaa on useampi kilometri putkeen.

 Puerto Del Moganiin pääseen Puerto Ricosta lautalla, bussilla tai taksilla. Jos haet meren elävien tirkistelyä niin matkan voi tehdä lasipohja veneellä mutta me ei ainakaan nähty mitään eläviä eikä vene pysähtynyt matkan aikana. Delfiinien katselua varten on joitakin veneitä, jotka käyvät kauempana avomerellä ja jatkavat sitten Puerto Del Moganiin. Moganissa on loistava ranta lapsille; suojaisa ja matala pitkältä matkalta. Vaalea hiekka ja rannan lähettyvillä ravintoloita ja kahviloita. Kapeilla kaduilla on mukava kävellä ja nauttia "pikku venetsian" tunnelmista. Bussiasema sijaitsee rannalta sisämaahan päin, kylän laidalla. Täällä juttelimme myös erittäin hyvin englantia puhuvien poliisien kanssa .

Viikon matkalla siis ehti nähdä useamman rannan ja kohteen. Bussilippu oli edullisempi kuin Suomessa. Puerto Ricosta oli mielestäni helppo ja kätevä omatoimisesti katsastaa mainitsemani kohteet.